Πολύποδες Ρινός

Μια Πρωτοποριακή Μέθοδος

Μετεγχειρητικά

Η τεχνική της δερμοπλαστικής για πολύποδες είναι καινούργια. Καθώς αυξάνεται και η δική μας εμπειρία μπορεί κάποιες από τις οδηγίες αυτές να αλλάξουν.

Είναι λογικό επίσης ότι υπερισχύουν οι οδηγίες του συναδέλφου ιατρού που θα σας παρακολουθεί.

Μετά την επέμβαση ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την επομένη μέρα. Στη μύτη δεν υπάρχει πωματισμός. Για μια εβδομάδα συνεχίζετε την αντιβίωση, όχι τόσο για τη μύτη, όσο για το πόδι που πήραμε το μόσχευμα.

Το πόδι θα παραμείνει με τους επιδέσμους για δεκαπέντε μέρες. Στη μύτη θα ξεκινήσουμε πλύσεις και στα δυο ρουθούνια με φυσιολογικό ορό πολλές φορές την ημέρα. Στο ρουθούνι με τη δερμοπλαστική οι πλύσεις θα σταματήσουν μετά την πρώτη εβδομάδα.

Επίσης, μετά τον πρώτο μηνά, και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάζει η μύτη, μπορεί να χρειαστεί η έναρξη εφαρμογής κορτιζονούχου ρινικού ψεκασμού. Οι ψεκασμοί πρέπει να διαρκούν ένα μηνά, με ένα μηνά διακοπή ανάλογα και με την ανταπόκριση.

Δεν πρέπει να φυσάμε τη μύτη για δέκα μέρες μετά το χειρουργείο για το φόβο της αιμορραγίας. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγουμε να σηκώνουμε βάρη και έχουμε κοντά μας βαμβάκι και οξυζενέ για την περίπτωση αιμορραγίας.

Λογικό είναι ότι δεν εισάγουμε ξένα σώματα μέσα στη μύτη ούτε χρησιμοποιούμε αναρρόφηση μέσα στο ρουθούνι με το μόσχευμα για δυο μήνες από την επέμβαση.

Η τοποθέτηση του δέρματος μέσα στη μύτη προκαλεί σε αρκετές περιπτώσεις μια άσχημη μυρωδιά η οποία μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες. Η κατάσταση αυτή αντιμετωπίζεται με τοπική χρήση αντισηπτικού, οφθαλμικών σταγόνων, και ρινικής αλοιφής.